29. juni - 19:36
Totalforbud mot bål og brenning Follo Brannvesen IKS har gjeninnført totalforbudet mot bål og grilling. Se http://follobrannvesen.no for mer informasjon.
Du er her:   Kroer skole   ›   Skole og utdanning   ›   Grunnskolen - fellesinformasjon

Grunnskoleopplæring

Den obligatoriske grunnskoleopplæringen i Norge er tiårig, og barna starter på skolen når de er 6 år. Grunnskolen bygger på prinsippet om likeverdig og tilpasset opplæring for alle. Grunnskoleopplæringen og alt undervisningsmateriell er gratis.
Ås kommune har 7 barneskoler med tilhørende SFO, og 2 ungdomsskoler.

Om tjenesten

Publisert: 13. januar 2017
Velkommen til skolestart i Ås kommune!

Skolestart i Ås kommune skoleåret 2018/2019

Ås kommune ønsker alle elever, foresatte og ansatte velkommen til et nytt skoleår!
Alle skolene har oppstart torsdag 16. august.
Her kan du lese om oppmøtetid for de ulike skolene og trinnene.

Publisert: 27. juni 2018

Tilbud om skoleskyss Sundbyveien og Kongeveien -

tiltak ved stenging av Nordbytunnelen høsten 2018

Statens Vegvesen (SVV) vil i perioden 3. september - 12. november (10 uker) stenge det sørgående løpet i Nordbytunnelen.

Publisert: 24. mai 2018
klokke i klassrom

Skolenes start- og sluttidspunkter skoleåret 2018-19

Her finner du en oversikt over når elevene i Ås begynner og slutter på skolen hver dag. Skolene og de forskjellige trinnene har ulike start- og sluttidspunkter.
Skoleruta finner du her.

Publisert: 30. mars 2017
klokke i klassrom

Barnehageruta og skoleruta

Publisert: 14. juni 2018
buss

Søk om skoleskyss

Alle foresatte som ønsker gratis skoleskyss for sitt barn må søke om dette.

Publisert: 12. juni 2018

Fra og med skoleåret 2018-19 innføres en norm for lærertetthet i ordinær undervisning på skolenivå. Lærertetthetsnormen skal være en norm for forholdstallet mellom lærere og elever i ordinær undervisning.

Publisert: 03. april 2018
Plan overgang barnehage - SFO-skole

Plan for overganger

Fra barnehage til skole/SFO og fra barneskole til ungdomsskole

Målet med planen er å styrke samarbeidet mellom enhetene, gi hvert enkelt barn en god overgang og skape en større helhet og sammenheng i barns oppvekstmiljø.
I planen finnes overgangsprosedyrer for overgangen mellom barnehage og skole/SFO, og mellom barneskole og ungdomsskole.

Publisert: 29. januar 2018
Illustrasjonsbilde for IST, administrativt system for barnehage, SFO og skole.

Søke om, endre eller si opp plass - barnehage / SFO

Oppvekstportalen for barnehage og SFO

Ås kommune har et felles system for opptak og administrasjon av barn i barnehage og SFO.

Publisert: 09. januar 2017

Registrering av nye skoleelever i Ås kommune 1. trinn skoleåret 2018-2019

Barn som er født i 2012 vil i løpet av uke 44 og 45 få tilsendt brev fra nærskolen til barnet etter folkeregistrert adresse.

Publisert: 19. oktober 2017
godt skolemiljø

Nytt regelverk for godt skolemiljø

Elevene i Ås skal ha et godt og trygt psykososialt skolemiljø

Alle elever har rett til et trygt og godt psykososialt skolemiljø, som fremmer helse, trivsel og læring. Fra 1. august 2017 er det vedtatt et nytt regelverk om skolemiljø.

Publisert: 28. august 2017
Illustrasjonsbilde for skolefritidsordningen (SFO)

Priser for SFO skoleåret 2018/19 og inntektsredusert foreldrebetaling

Her finner du SFO- priser for kommende skoleår 2018/19, og informasjon om inntektsredusert foreldrebetaling.

Publisert: 23. november 2017

Rammeplan for skolefritidsordningen i Ås

og lokale årsplaner for den enkelte SFO

Med bakgrunn i prosjektet «Kvalitetsutvikling i skolefritidsordningen i Ås», har Ås kommune utarbeidet en felles kommunal rammeplan for skolefritidsordningen. På bakgrunn av denne er det også utarbeidet lokale årsplaner for den enkelte SFO.

Publisert: 15. august 2017
SFO illustrasjonsbilde

Søke redusert foreldrebetaling SFO

Skoleåret 2017/18

Frist for å søke om reduksjon i foreldrebetaling for skoleåret 2017/18 SFO er 1. juni 2017. Har du allerede reduksjon i foreldrebetalingen for inneværende skoleår må du søke på nytt for neste skoleår. Vedtaket gjelder bare for ett år av gangen.

Publisert: 11. april 2017
smartklokke

Informasjon om bruk av smartklokker/ mobilklokker

Ås kommune ønsker å informere om hvilke etiske og juridiske problemstillinger bruk av smartklokker/mobilklokker kan åpne opp for.

Publisert: 28. mars 2017
handlingsplan godt psykososialt miljø

Handlingsplan for et godt psykososialt miljø i skolene og SFO

Handlingsplanen gir føringer for arbeidet med det psykososiale miljøet. Den skal forebygge, fange opp og håndtere mobbing av barn og unge i Ås.

Publisert: 26. januar 2017

Forskrift om skoletilhørighet i Ås kommune

Kommunestyret vedtok 21. juni 2017 ny forskrift om skoletilhørighet.

Publisert: 11. mars 2014

Kommunal forskrift om reglement for orden og oppførsel i Ås-skolen

Den 21.01.2015 vedtok hovedutvalg for oppvekst- og kultur en forskrift om felles reglement for orden og oppførsel i Ås-skolen.

Publisert: 05. februar 2015

Serviceerklæring for grunnskolene i Ås

Publisert: 25. juni 2015

Felles visjon for grunnskolen i Ås